کنجد گیاهی میباشد یک ساله با طول حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک میباشد . برگهای آن بیضی، باریک و نوک تیز است . گلهای آن به رنگ سفید یا قرمز، به طور تک تک در حاشیه برگهای نصیب انتهایی ساقه ظواهر می شوند .
مصرف کنجد: متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص اعجاز آسای کنجد پی برده است . پهلوانان دیرباز آن را برای فراوان کردن زور می خوردند و امروز نیز در دربین قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارنده ارزش زیادی است .
هندیها بیش از بقیه اقوام برای این گیاه خواص و اثرات معجزه آسا قایلند و آن را زیادکننده اقتدار و استدلال ارتفاع قدمت می شناسند و روی این اصل آن را در تشریفات مذهبی دوچندان می خورند و همانطور که ما ایرانیان رطب و انجیر خیرات می کنیم آنان کنجد و شیرینهایی که با کنجد صحیح کرده اند خیر می نمایند و بدون شک و تردید علت طول قدمت در بین مرتاضین و برخی از دهاتیهای هندی میل کردن کنجد هست .
میل کردن این گیاه از دیرباز در کشور ایران معمول بوده است، نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری میباشد که شرایط فعلی هم می بایست معمول شود .
حلواسازان آن را به عمل می بردند که متاسفانه روز جاری ترک شده میباشد . روغن کنجد دیر فاسد می شود و سابقا خوردن آن بسیار معمول بوده و هنوز نیز معمول است .
شیر کوبیده آن و گیاههای دیگر را جهت رفع سوزش معده اثر گذار می دانستند و معتقد بودند ترشی معده را ناچیز می کند و سودا را از فی مابین می پیروزی . آب برگ کنجد برای تقویت گیسو و بلند شدن آن تاثیر نیکوی دارااست و برای این کار می بایست آب آن را با کوبیدن یا فشار گرفت و به رمز مالید .
میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی هست که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مسئله استفاده این گیاه میباشد .
وطن با اهمیت کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر عالم خط مش یافته هست . در اکنون حاضر چین وسیع ترین تولیدکننده کنجد در جهان است . هندوستان و حبشه از حیث تولید، آنگاه از چین قرار دارا هستند . در کشورایران هم یه خرده کنجد ایجاد می شود که اکثر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد .
- ۹۷/۰۴/۱۳